Sukan Sekolah Menengah Louisiana Menemui Penentang Perkasa: Perubahan Iklim
Sports

Sukan Sekolah Menengah Louisiana Menemui Penentang Perkasa: Perubahan Iklim

“Saya akan mengambil alih Katrina,” kata Fitte, bekas bintang yang berlari kembali ke sekolah. “Kami melihat beberapa minggu paling banyak kembali kerana kami tidak mempunyai elektrik. Selepas Katrina, orang tidak mempunyai rumah. Yang dapat anda lihat hanyalah asasnya. “

Namun, Buras terletak tepat. Lebuh raya 23 diapit oleh Mississippi di satu sisi dan Teluk yang menceroboh di seberang. Yang dulunya tanah rawa sekarang semakin terbuka, hasil kanal yang digali untuk mencapai pelantar minyak, tanggul yang mencegah penambahan sedimen dari sungai dan ribut taufan. Di tanah perkuburan tempatan, selusin keranda yang melayang ketika Katrina tetap terbungkus konkrit dan diikat ke tanah, berdampingan seperti kunci piano, diberi nombor dengan cat semburan sekiranya mereka hilang lagi.

“Sekiranya Katrina lain memukul, saya tidak akan melihat apa-apa yang kembali ke sini,” kata Mark Cognevich, presiden majlis Paroki Plaquemines. “Tidak banyak orang yang mempunyai insurans. Sebilangan besar cek langsung untuk diperiksa. Saya tidak fikir kerajaan persekutuan akan mencurahkan wang ke dalamnya seperti yang mereka lakukan setelah Katrina. Mereka mungkin tidak membiarkan sesiapa bergerak ke sini. “

Mungkin tidak ada sekolah menengah di negeri ini yang merasakan beban taufan lebih teruk daripada Sekolah Tinggi Cameron Selatan di barat daya Louisiana. The Mighty Tarpons mencapai permainan bola sepak kejuaraan negeri empat kali dari 1969 hingga 1996. Tetapi bola sepak ditinggalkan pada musim 2018 setelah South Cameron kehilangan dua perlawanan dan menduduki tempat ketiga dengan minimum 11 pemain.

Penduduk di Paroki Cameron telah menurun dari kira-kira 10.000 penduduk pada tahun 2000 kepada kurang dari 6.000 orang hari ini, menurut angka bancian terkini. Keluarnya diikuti oleh Hurricanes Rita pada tahun 2005 dan Ike pada tahun 2008. Beberapa penduduk diberhentikan oleh kod bangunan yang memerlukan kediaman dibina 12 hingga 14 kaki dari permukaan tanah dan oleh kos insurans yang melarang. Ada yang merasa letih oleh ribut, yang pada satu ketika, menyebabkan pelajar di South Cameron menghadiri kelas di dewan bingo.

Tahun lalu, lonjakan hukuman Laura merosakkan semua kemudahan sukan Sekolah Tinggi Cameron Selatan. Tahun persekolahan 2021-22 dibuka dengan hanya 40 pelajar yang mendaftar di sekolah menengah. Parry LaLande, yang melatih bola sepak di Cameron Selatan selama 28 tahun, mendesak sekolah itu untuk bersatu dengan Sekolah Tinggi Grand Lake, yang terletak sejauh 15 batu di daratan dan agak lebih selamat dari gelombang ribut. Grand Lake mara ke pertandingan kejuaraan bola sepak negeri musim lalu walaupun tidak memiliki gelanggang tuan rumah. Ia juga bermain dalam permainan tajuk besbol.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net