Roberto ‘Cyborg’ Abreu Menjanjikan Perubahan di Jiu-Jitsu Brazil
Sports

Roberto ‘Cyborg’ Abreu Menjanjikan Perubahan di Jiu-Jitsu Brazil

Dalam wawancara dengan The New York Times, Chaouat mengatakan bahawa dia sedang tidur di Hotel Marrua ketika dia bangun untuk mencari seorang pejuang lain di atasnya. Menurut laporan polis, yang dibaca kepada The Times, Paulo Félix Figueiró, yang berusia 37 tahun, ditangkap dan didakwa melakukan cubaan memperkosa. Rakaman keselamatan hotel menunjukkan Figueiró memasuki bilik Chaouat, tetapi dia menafikan menyerangnya, kata polis. Ketika dihubungi The Times, Figueiró mengatakan bahawa dia tidak tahu apa-apa mengenai Fight Sports.

Menurut Chaouat, Abreu memberitahunya bahawa kerana penyerangnya belum menembusnya “itu bukan masalah besar.”

Jurulatih Abreu dan Chaouat pada masa itu, yang mengendalikan francais Fight Sports di Casablanca, menekannya untuk melepaskan tuduhan, kata Chaouat, dan merasa terasing di Brazil dan takut akan keselamatannya, dia mematuhinya. Chaouat menyebut Abreu “pengecut terbesar,” yang melindungi pejuang yang dituduh yang “menyerang tanpa rasa takut.”

Seorang bekas anggota pasukan Fight Sports yang menyertai kem tersebut mengesahkan dalam wawancara bahawa Chaouat menceritakan kejadian itu, dan reaksi Abreu, kepadanya ketika itu. Saksi meminta untuk tidak dikenali dalam artikel ini. Setelah pernyataan yang dibuatnya kepada Jassim diterbitkan pada bulan Ogos, saksi itu mengatakan, ayah Abreu dan dua pejuang jiu-jitsu tali pinggang hitam mengunjungi rumah ibunya di Brazil dalam usaha yang jelas untuk membungkamnya, memberi amaran bahawa dia harus “menjauhinya. “

Abreu mengatakan dia “tidak membuat pernyataan seperti itu” kepada Chaouat yang menolak serangan itu dan tidak memaksanya untuk menjatuhkan tuduhan terhadap Figueiró. Sebaliknya, kata Abreu, dia memerintahkan Figueiró untuk meninggalkan kem. “Saya menghormati semua wanita dan saya tidak membenarkan salah laku seksual, dan itulah sebabnya orang yang terlibat dalam kejadian itu diusir dari pasukan,” kata Abreu.

Ayah Abreu, yang juga bernama Roberto, mengunjungi rumah ibu saksi, kata Abreu, untuk memberitahu saksi untuk berhenti menyebarkan “maklumat palsu mengenai Fight Sports dan saya sendiri.”

Dalam kata-kata Abreu, nilai-nilai jiu-jitsu, seperti yang diajarkan olehnya, mengubah kehidupan “dengan menolong murid-murid saya mengembangkan keyakinan diri melalui disiplin, rasa hormat, kerja berpasukan dan integriti.” Tetapi itu juga sukan yang instruktur tali pinggang hitam selalu disebut sebagai tuan dan profesor, dan menurut Jassim, dipandang “hampir seperti demigod.” Latihan jarak dekat Jiu-jitsu juga menghapus batasan fizikal antara pengajar dan pelajar.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net