Ray Fosse, Catcher Terkenal dengan Pelanggaran, Meninggal pada usia 74 tahun
Sports

Ray Fosse, Catcher Terkenal dengan Pelanggaran, Meninggal pada usia 74 tahun

Ray Fosse, penangkap bersenjata kuat yang kariernya meningkat ketika dia dikalahkan oleh Pete Rose di All-Star Game 1970, meninggal dunia pada hari Rabu. Dia berusia 74 tahun.

Carol Fosse, isterinya yang berusia 51 tahun, mengatakan dalam satu kenyataan dalam talian bahawa dia meninggal dunia setelah 16 tahun menderita barah. Dia tidak mengatakan di mana dia mati.

Fosse adalah bakat pemula bagi Cleveland ketika membuat pasukan All-Star pertamanya sebagai pemain berusia 23 tahun pada tahun 1970. Dia mempunyai 16 larian di rumah dan 45 larian bertempur di rehat All-Star. Dia akan berjaya mencapai 0,307 pada tahun itu dengan seramai 18 orang homer; dia juga membuang 55 peratus pencuri pangkalan dan memenangi yang pertama dari dua Sarung Tangan Emas.

Pada pertandingan ke-12 All-Star Game – dimainkan di Riverfront Stadium di Cincinnati, padang tuan rumah Rose – Rose melepasi Fosse untuk menjaringkan gol kemenangan, patah tulang dan memisahkan bahu kiri Fosse.

Sinar-X segera setelah kejadian itu negatif, dan Fosse tidak melewatkan masa bermain. Dia menangkap sembilan babak dalam permainan di Kansas City dua hari selepas permainan All-Star, walaupun dia tidak dapat mengangkat lengan kirinya di atas kepalanya. Ia kemudian ditentukan bahawa bahunya belum sembuh dengan betul.

Rose dikritik secara meluas kerana apa yang dianggap oleh orang banyak sebagai permainan kasar dalam permainan pameran. Dia kemudian membela diri, dengan mengatakan, “Tidak ada gunanya meluncur ke dalam beg jika Anda tidak dapat mendapatkan beg itu.”

Fosse menjadikan pasukan All-Star lagi pada tahun 1971. Tetapi dia tidak pernah lagi menjadi All-Star, dan dia tidak pernah mempunyai musim sehebat 1970 sepanjang karier 12 tahun bersama Cleveland, Oakland, Seattle dan Milwaukee.

Dagangan ke Oakland pada tahun 1973, dia membantu Atletik memenangi dua kejuaraan Siri Dunia. Dia menamatkan kariernya dengan rata-rata pemukul 0,256 dan 61 larian rumah dalam 924 permainan.

Raymond Earl Fosse dilahirkan pada 4 April 1947, di Marion, Illinois. Dia adalah pilihan draf pusingan pertama untuk Cleveland pada tahun 1965 dan membuat debut liga utamanya dua tahun kemudian.

Selain isterinya, yang terselamat termasuk dua anak perempuan, Nikki dan Lindsey.

Fosse menjadi penyiar untuk Atletik pada tahun 1986 dan terus bekerja hingga musim 2021.

Pada tahun 2015, 40 tahun selepas kejadian itu, Fosse memberitahu The Associated Press bahawa dia menderita radang sendi, telah menjalani lima operasi lutut dan mempunyai dua bahu buruk yang tidak pernah diperbaiki serta leher yang kaku.

Sudah tentu, dia tahu itu bukan semua dari pukulan Rose di All-Star Game. Sebilangan besar itu adalah hasil daripada kekejaman menjadi penangkap.

“Tidak ada orang pada waktu itu yang mengatakan, ‘Jangan bermain,'” katanya. “Saya teruskan. Itu sesuatu yang saya ambil dengan rasa bangga. “

Pertembungannya dengan Rose, yang pernah dia katakan, adalah “sesuatu yang akan terus dibicarakan orang, sama ada mereka masih hidup ketika itu atau menonton video dan melihat hasilnya.”

“Ada beberapa hits yang lebih sulit,” tambahnya, tetapi “pada kenyataannya itu adalah Game All-Star, mereka selalu memilih sorotan atau sorotan Game All-Star, dan itu selalu tampak di puncak yang dibicarakan orang mengenai. “

The New York Times menyumbang pelaporan.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net