Persidangan Big 12 Bergerak untuk Menambah 4 Ahli Baru
C Football

Persidangan Big 12 Bergerak untuk Menambah 4 Ahli Baru

Dalam satu lagi tanda era penyesuaian semula yang tidak menentu dalam sukan kuliah, Persidangan Big 12 mengumumkan jemputan pada hari Jumaat ke Brigham Young University, Cincinnati, Houston dan University of Central Florida, dengan sekolah-sekolah dapat bergabung secepat 2023.

The Big 12 telah bergerak dengan cepat untuk mengimbangi keberangkatan Texas dan Oklahoma ke Southeastern Conference, yang menempatkan tiga daripada lima pasukan bola sepak teratas (dengan No. 1 Alabama, No. 2 Georgia dan No. 5 Texas A&M). Pada bulan Julai, Texas dan Oklahoma, dua dari sekolah anggota pengasas Big 12, mengumumkan dalam satu kenyataan bersama bahawa mereka tidak akan memperbaharui perjanjian TV mereka yang ada di luar 2025, meninggalkan persidangan dengan sedikit pilihan tetapi untuk memulakan mencari calon lain untuk mengisi yang akan datang lubang.

Houston, Florida Tengah dan Cincinnati kini berada dalam Persidangan Atletik Amerika, yang akan berkurang menjadi sembilan sekolah setelah mereka pergi. Peraturan AAC menghendaki sekolah memberi notis 27 bulan dan membayar pembelian $ 10 juta sebelum keluar dari persidangan.

Kedua-dua Houston dan BYU mengumumkan bahawa mereka akan bergabung dengan Big 12 pada musim 2023-24, yang bermaksud bahawa persidangan itu berpotensi membengkak ke 14 sekolah sekiranya keempat-empat orang yang hadir menyertai liga sebelum Texas dan Oklahoma yang dijadualkan berlepas pada tahun 2025. Tetapi Texas dan Oklahoma dapat pergi lebih awal.

Dalam satu kenyataan, Presiden BYU Kevin J Worthen mengatakan bahawa menyertai Big 12 memberikan BYU, yang merupakan sekolah bebas dalam bola sepak, “peluang untuk memperkuat komitmen itu untuk pelajar-atlet, yang membolehkan mereka bersaing di peringkat tertinggi baik di dalam maupun di luar ladang. “

Chris Pezman, pengarah atletik Houston, dalam satu pernyataan menggambarkan langkahnya sebagai “pengumuman bertahun-tahun.”

“Pertunjukan kolektif masa lalu kami membawa kami ke peluang yang kami miliki hari ini,” kata Pezman. “Kami rendah hati, terhormat, bersemangat dan bersedia untuk bekerja. Bersama-sama, apa yang dapat kita capai tidak terbatas. “

Untuk Big 12, manuver itu menunjukkan satu lagi pemulihan dalam sejarah baru-baru ini. Persidangan nampaknya hampir di ambang kehancuran pada awal tahun 2010 ketika empat sekolah (Nebraska, Missouri, Colorado dan Texas A&M) meninggalkan persidangan semasa era penyesuaian semula NCAA yang lain. Itu meninggalkan 12 Besar dengan hanya 10 sekolah. Liga berjaya bertahan dengan kemasukan wang TV dari Fox dan ketika Texas, yang telah mengancam akan pergi ke Pasifik 10, bersetuju untuk tetap bertahan (hingga baru-baru ini).

Dan baru bulan lalu, Pac 12, Big Ten dan ACC membentuk persekutuan sebagai tindak balas kepada peningkatan SEC sebagai cara untuk menavigasi era penataan semula semasa dan membuat “pendekatan kolaboratif yang mengelilingi evolusi atletik dan penjadwalan kuliah di masa depan. “

Sejak itu, Pac 12 telah menolak niat untuk pengembangan, dan tidak ada rancangan pengembangan formal yang berasal dari Big Ten atau ACC. Selepas perkembangan hari Jumaat, penggabungan ulang bulan yang panjang dalam Power 5 dapat melambat.

Pesuruhjaya AAC Mike Aresco mengatakan dalam satu kenyataan bahawa berita penjajaran semula mengesahkan “apa yang telah kita katakan selama ini mengenai status kita sebagai persidangan kuasa.”

“Ironinya tiga sekolah kami diminta untuk menggantikan dua sekolah tenda yang meninggalkan Big 12 tidak hilang pada kami,” tambah Aresco. “Persidangan kami disasarkan untuk melebihi harapan dalam sistem yang tidak dirancang untuk mengakomodasi kejayaan kami.”

Universiti dijemput ke persidangan berita berjadual Big 12 untuk petang Jumaat.

Related Site :
eggplant-productions.com
bukeandgass.com
adnansiddiqi.com
otakara7.com
enjoy-spain.com