Pakistan Menyalahkan Politik kerana Pasukan Kriket England dan New Zealand Batal
Sports

Pakistan Menyalahkan Politik kerana Pasukan Kriket England dan New Zealand Batal

“Anda akan memahami mengapa kami tidak dapat memberikan informasi lebih lanjut mengenai sifat intelijen, selain mengatakan, itu adalah ancaman langsung, dan itu adalah ancaman yang dapat dipercaya,” kata Ardern seperti dikutip hari Ahad. .

Pegawai di Pakistan mengatakan mereka tidak menerima ancaman dan meminta maklumat dari rakan sejawat mereka dari New Zealand. Seorang bekas jurucakap Taliban Pakistan, atau TTP, kumpulan pengganas yang dilarang, mengatakan dalam catatan Facebook sebelum perlawanan New Zealand yang dijadualkan bahawa pasukan itu mungkin menjadi sasaran kumpulan yang berbeza.

“Sejauh yang saya tahu organisasi jihadi global (IS) sedang mencari sasaran besar di Pakistan,” kata Ehsanullah Ehsan, mengutip kumpulan pengganas Negara Islam. Tidak jelas sama ada Encik Ehsan mengetahui mengenai serangan yang dirancang, dan akaun Facebooknya telah dihapus tidak lama kemudian.

Pembatalan lawatan telah disambut dengan kemarahan dan kekecewaan yang meluas di Pakistan. “Kami semua sangat bersemangat dan tidak sabar untuk menonton pertandingan di stadium,” kata Nawab Ahmed Alam, 41, yang mengendalikan sebuah kelab kriket di Islamabad, sambil menambahkan bahawa dia telah membeli tiket untuk menyaksikan pertandingan pertama antara Pakistan dan New Zealand. . “Tetapi sekarang dengan tur yang dihentikan, para penggemar kriket merasa bahawa Pakistan telah diambil 10 tahun.”

Pembatalan itu sangat mengecewakan penduduk tempatan kerana pasukan dari negara lain, seperti Bangladesh, Zimbabwe dan Afrika Selatan, telah mula berkunjung pada tahun 2015, meningkatkan harapan agar semuanya dapat kembali normal.

“Sangat malang kerana penonton dan peminat ingin melihat pahlawan kriket mereka bermain di depan mereka, di tanah air menentang pasukan asing,” kata Pak Alam. “Keseronokan dan kenikmatan telah ditolak oleh para peminat.”

Pegawai Pakistan telah mendakwa bahawa keamanan negara itu telah bertambah baik setelah serangkaian tindakan keras terhadap kumpulan militan, terutama Taliban Pakistan, yang melancarkan kempen serangan pengganas berdarah dari 2007 hingga 2014.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net