Novak Djokovic Berusaha Menamatkan Kemarau Grand Slam 52 Tahun di Terbuka AS
Sports

Novak Djokovic Berusaha Menamatkan Kemarau Grand Slam 52 Tahun di Terbuka AS

Djokovic tidak selalu menjadi batu. Pada awal kariernya, dia memiliki reputasi kerana sering mengambil masa kecederaan dan berhenti dari perlawanan. Pada tahun 2008 di US Open, bintang Amerika, Andy Roddick mengejek Djokovic pada sidang akhbar dengan membaca senarai dobi penyakit fiksyen yang paling fiksyen, termasuk kedua pergelangan kaki, “punggung dan pinggul, kekejangan, selesema burung, antraks, SARS, biasa batuk dan selsema. “

Adakah Djokovic menggertak semasa perlawanan?

Roddick kesal. “Jika ada, itu ada,” katanya. “Ada banyak. Dia cepat memanggil jurulatih, atau dia lelaki paling berani sepanjang masa. Saya rasa ini adalah keputusan anda semua. “

Pertukaran itu kelihatan seperti sejarah kuno. Djokovic menangani masalah ketahanannya dan kesukaran bernafas dengan dua pembedahan untuk septum yang menyimpang dan peralihan pada tahun 2010 ke diet bebas gluten, yang kebanyakannya berasaskan tumbuhan.

Dia menjadi orang besi, dan lebih dari satu dekad kemudian, set yang lebih muda masih tidak dapat mengikuti. Setelah mengalahkan Zverev, 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2, rekod Djokovic dalam pertandingan lima set adalah 36-10 yang luar biasa.

Orang terakhir yang dapat menghentikan Grand Slam adalah Medvedev, 25, seorang Rusia yang ramping dan trilingual yang berada di kedudukan No. 2 dan berada di tahap terbaik di hardcourts.

Dia kalah pada final Terbuka AS 2019 dalam lima set kepada Nadal, dan penampilan Medvedev yang gemilang pada awal musim ini banyak yang mengharapkan pertandingan klasik lain ketika dia menghadapi Djokovic di final Terbuka Australia.

Sebaliknya, Djokovic menang, 7-5, 6-2, 6-2, mematahkan semangat dan semangat permainan Medvedev setelah set pertama ditutup. Tetapi Medvedev, yang telah memenangi 14 dari 15 perlawanan terakhirnya, telah menjalani perjalanan yang lebih tenang ke final di New York daripada Djokovic, hanya menjatuhkan satu set keenam Djokovic.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net