Mengapa Bintang Bola Sepak Bercakap dengan Ibai Llanos?
Sports

Mengapa Bintang Bola Sepak Bercakap dengan Ibai Llanos?

Penstriman berusia 26 tahun dapat menarik nama sebesar itu mencetuskan kritikan dari media media tradisional yang lebih banyak.

“Siapa Ibai? Saya memanggil Agüero untuk wawancara, tetapi Ibai memukul saya, dan jika Ibai memukul saya, saya harus bersara, ”kata penyiar Argentina, Gustavo López. “Mereka bercakap dengan yang berkuasa, dan mengabaikan kita yang dibayar dengan peso.” Yang lain mengejek Llanos sebagai “penghibur,” dan bukannya wartawan.

Namun, bagi Llanos, itu adalah persoalannya. “Mungkin saya jenis orang yang mereka suka,” katanya mengenai pemain. “Sedikit berbeza.” Dia tidak berusaha mencuri kehidupan peribadi mereka. Dia tidak cuba mengajukan soalan-soalan yang mencabar kepada mereka tentang apa, bagi mereka, yang sering menjadi pekerjaan mereka. Sebagai gantinya, dia berusaha untuk berbicara dengan mereka secara tidak formal mungkin, sambil melakukan sesuatu – bermain permainan video – yang mereka nikmati.

“Mereka datang kerana mereka menyukainya,” katanya. “Mereka tidak dibayar. Mereka datang kerana mereka mahu datang. “

Motivasi pemain mungkin sedikit lebih menghitung daripada itu. “Twitch adalah platform Generation Z,” kata Julian Aquilina, pakar penyiaran di firma penyelidikan media Enders Analysis. “Ini sangat muda, dan cukup jantan. Penontonnya agak berbeza dengan penyiar tradisional. ” Llanos menawarkan jalan yang berharga untuk penonton: Wawancara dengan Dybala, misalnya, menarik lebih daripada 100,000 penonton secara langsung, kebanyakannya remaja.

Bintang-bintang terbesar bola sepak menganggapnya prospek yang lebih menarik daripada wawancara yang lebih formal, tidak diragukan lagi. “Twitch mempunyai lebih banyak suasana komuniti,” kata Aquilina. “Ini jauh lebih interaktif.” Untuk sekurang-kurangnya salah seorang tetamu Llanos, daya tarikannya ialah bercakap dengan Llanos sama sekali tidak seperti wawancara. Tidak ada kamera, tidak ada peralatan suara, tidak ada panggilan dan respons soalan, tidak ada struktur yang ditentukan. Pemain berasa selamat bercakap dengan seseorang yang kelihatan seperti rakan.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net