Memandangkan Diri Di Luar Gambar Judul, USC Fires Clay Helton
Sports

Memandangkan Diri Di Luar Gambar Judul, USC Fires Clay Helton

Dengan pertahanan University of Southern California terpalit, kesalahannya tersekat dan disiplinnya kurang – kicker dikeluarkan pada kickoff pembukaan – peminat di Los Angeles Memorial Coliseum menghujani pasukan dengan cemuhan ketika 42-28 berdebar di tangan Stanford , yang memasuki pertandingan Sabtu sebagai underdog 17 mata.

Selepas itu, Clay Helton, pelatih tahun ketujuh, memohon ketenangan.

“Pada akhir musim, lihat di mana kita berada,” katanya kepada wartawan.

Di mana sahaja Trojan berada di akhir musim, Helton tidak akan melihatnya. Dia dipecat pada hari Isnin di tengah meningkatnya kemarahan dari alumni sekolah dan bekas pemain yang Sabtu itu bukan hanya permainan yang buruk, tetapi satu lagi pengesahan bahawa program bola sepak tidak akan menjadi pesaing kejuaraan kebangsaan di bawah Helton.

Sebenarnya, Pengarah Atletik Mike Bohn, ketika mengumumkan pencarian nasional untuk jurulatih baru, dalam satu kenyataan mengatakan bahawa pasukan Trojan akan lebih baik untuk sisa musim ini dengan Donte Williams, seorang jurulatih jagung berusia 39 tahun yang tidak pernah malah bertugas sebagai penyelaras, sebagai ketua jurulatih sementara.

Bohn, yang menggantikan Lynn Swann sebagai pengarah atletik dua tahun lalu, mengatakan bahawa walaupun menambah sumber untuk program bola sepak sejak ia tiba, jelas walaupun selepas dua perlawanan – kemenangan atas Negeri San Jose dan kekalahan kepada Stanford – bahawa USC adalah tidak menjadi pesaing kejuaraan kebangsaan. “Sudah terbukti bahwa, meskipun ada peningkatan, harapan itu tidak akan terpenuhi tanpa perubahan dalam kepemimpinan,” katanya.

Sekiranya penembakan Helton mengejutkan pada awal musim ini, ini adalah de rigueur bagi Trojan, yang memiliki sejarah pertumpahan darah dengan pelatih bola sepak.

Lane Kiffin dipecat di lapangan terbang setelah dipanggil dari bas pasukan ketika kembali ke Los Angeles berikutan kekalahan di Arizona State. Steve Sarkisian masuk ke rehab setelah dipecat pada pertengahan musim setelah berulang kali muncul dalam keadaan mabuk. Dan bertahun-tahun yang lalu, John Robinson pulang dari membeli-belah Krismas untuk mencari mesej di mesin penjawabnya bahawa dia telah dipukul.

Keputusan ini, walaupun, mungkin dibuat lebih awal tetapi untuk perpanjangan kontrak enam tahun Helton diberikan oleh Swann sebelum musim 2018 – keputusan yang diharapkan telah membayarnya hampir $ 5 juta musim ini dan berlangsung selama dua tahun lagi .

Trojan, yang dibawa ke Rose Bowl dan Cotton Bowl oleh quarterback Sam Darnold dalam dua musim pertama Helton, telah pergi 19-14 sejak Helton menandatangani kontrak baru. Pada musim yang dipendekkan wabak tahun lalu, Trojan memenangi lima pertandingan persidangan mereka, tetapi harapan mereka untuk menyelinap ke College Football Playoff lenyap ketika mereka kecewa di gelanggang sendiri oleh Oregon dalam pertandingan kejuaraan Pac-12.

Helton tidak pernah mendapat pijakan dengan peminat USC, yang bingung bahawa bekas pengarah atletik Pat Haden – yang menyukai penggantinya Swann pernah menjadi pemain bola sepak sekolah di sekolah – mempromosikan Helton menjadi jurulatih sementara setelah memecat Sarkisian, dan kemudian memberinya tetap pekerjaan. Haden sebelumnya telah melantik jurulatih sementara yang lain, memilih untuk tidak mempertahankan Ed Orgeron, yang dua tahun lalu melatih Louisiana State ke kejuaraan nasional.

Kakitangan bimbingan Helton adalah pintu berputar, dan setiap bulan Ogos dia nampaknya menjanjikan pasukan yang lebih berdisiplin. Tetapi kemenangan yang menggembirakan ke atas pesaing persidangan UCLA tahun lalu dikalahkan oleh Trojan yang mengejek pesaing mereka ketika permainan berakhir – Helton jatuh ke padang berusaha menarik pemainnya pergi.

Adegan itu adalah gambar jurulatih yang tidak mempunyai kawalan pasukannya.

Kos menembak Helton akan cukup besar, mungkin sekitar $ 15 juta (syarat kontraknya tidak diketahui umum kerana USC adalah sekolah swasta). Tetapi dengan pengubahsuaian Coliseum senilai $ 315 juta yang akan dibayar sebahagiannya melalui penjualan tiket, kesan kewangan yang besar akibat wabak dan penurunan kehadiran, ada juga biaya untuk tidak melakukan apa-apa.

Pada hari Isnin, USC memutuskan bahawa ia terlalu berat.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net