Lima Anggota Pasukan Terkini NHL Dipatuhi oleh Covid Protocols
Sports

Lima Anggota Pasukan Terkini NHL Dipatuhi oleh Covid Protocols

Seattle Kraken masih belum bermain dalam Liga Hoki Nasional. Pada malam debut mereka, lima pemain telah diketepikan oleh musuh yang tidak dapat dilupakan: protokol Covid-19 liga.

Pasukan itu, yang memainkan permainan musim reguler pertamanya pada Selasa malam menentang Las Vegas Golden Knights, tidak mengeluarkan perincian mengenai apa yang menyebabkan pemain dinonaktifkan, termasuk sama ada mereka positif untuk Covid.

Semasa menelefon dengan wartawan pada hari Isnin, Dave Hakstol, ketua jurulatih pasukan, ditanya mengapa pasukan itu kelihatan seperti menurunkan empat orang semasa latihan. Hakstol mengatakan bahawa empat pemain – Marcus Johansson, Jared McCann, Jamie Oleksiak dan Joonas Donskoi – tidak berada di atas es kerana protokol Covid. Calle Jarnkrok sudah diketahui keluar kerana adanya protokol.

“Segala-galanya berlaku dengan cepat, dan kadang-kadang pada masa yang tidak tepat ada cabaran yang berbeza ketika anda menjalani sepanjang musim,” kata Encik Hakstol. “Ini adalah salah satu dari mereka untuk kita sejak awal.”

Jurulatih mengakui rintangan yang ditimbulkan oleh pemain yang diketepikan. “Kami mempunyai keputusan untuk diambil ketika kami melalui hari ini,” katanya. “Kami akan melakukan itu dan kami akan bersedia bermain ketika kami masuk ke Vegas malam ini dan bersedia untuk pergi esok.”

Pesuruhjaya liga, Bill Daly, menganggarkan pada bulan September bahawa 98 persen pemain akan diberi vaksin terhadap virus itu, meninggalkan hanya segelintir 700 pemain liga tanpa perlindungan, lapor The Associated Press. Pengurus Besar Kraken, Ron Francis, mengatakan pada awal kem latihan bahawa seluruh daftar pasukan telah divaksin, menurut The AP

NHL mengeluarkan protokol terperinci pada bulan September yang mendorong pemain untuk mendapatkan vaksin, idealnya dengan vaksin Pfizer-BioNTech atau Moderna. “Cukup sederhana,” kata liga, “vaksinasi adalah langkah paling efektif untuk melindungi dari jangkitan dengan Covid-19.”

Kelab mempunyai hak untuk menggantung pemain yang tidak diberi vaksin yang tidak dapat bermain kerana protokol atau peraturan tempatan dan juga menurunkan gaji pemain.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net