Lagu Kebangsaan Hitam Akan Bermain dalam Majlis Pra Permainan NFL
Sports

Lagu Kebangsaan Hitam Akan Bermain dalam Majlis Pra Permainan NFL

Pada pembuka musim Khamis malam, pemain berdiri di padang di Stadium Raymond James dengan tangan saling berkait ketika Alicia Keys dan koir Florida A&M tampil “Lift Every Voice and Sing” sebelum permainan dimulakan.

NFL mula menyiarkan lagu tersebut, juga dikenal sebagai lagu kebangsaan Black, sebagai sebahagian daripada siaran TVnya sebelum perlawanan berikutan tunjuk perasaan keadilan perkauman di seluruh dunia yang diadakan setelah pembunuhan polis George Floyd dan Breonna Taylor. Ini juga termasuk persembahan lagu sebelum draf pada bulan April.

Liga akan terus menyertakan persembahan lagu itu dalam upacara pramusimnya sebagai sebahagian daripada usaha keadilan sosial yang berterusan.

“Lift Every Voice and Sing,” yang ditulis lebih dari 120 tahun yang lalu oleh pemimpin NAACP James Weldon Johnson, menangkap liriknya harapan sejati untuk kebebasan orang Afrika Amerika, yang berbunyi sebahagian:

Nyanyikan lagu yang penuh dengan iman yang telah diajarkan oleh masa lalu yang gelap kepada kita.

Nyanyikan lagu yang penuh dengan harapan bahawa masa kini telah membawa kita.

Menghadapi matahari terbit hari baru kita bermula,

Marilah kita bergerak sehingga kemenangan dimenangkan. “

Seiring dengan memainkan lagu sebelum permainannya, NFL juga akan membolehkan pemain memakai pelekat helmet dengan salah satu daripada enam mesej keadilan sosial yang disetujui. Liga ini sekali lagi akan memaparkan slogan “Ia Membawa Kita Semua” dan “Akhiri Racisme” di zon akhir sebagai solidariti dengan gerakan keadilan sosial menentang rasisme dan kekejaman polis.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net