Kyrie Irving Mempertahankan Keputusan Mengenai Vaksin Setelah Dilakukan
Sports

Kyrie Irving Mempertahankan Keputusan Mengenai Vaksin Setelah Dilakukan

Kyrie Irving, bintang NBA yang telah dilarang untuk berlatih atau bermain dengan Brooklyn Nets kerana penolakannya untuk mendapatkan vaksin Covid-19, bercakap secara terbuka pada Rabu malam untuk pertama kalinya sejak pasukan memutuskan untuk menjauhkannya dari mahkamah, mengatakan penolakannya adalah soal kebebasan peribadi.

“Anda fikir saya benar-benar ingin kehilangan wang?” Irving, yang akan menghasilkan sekitar $ 40 juta pada musim ini, mengatakan pada umpan Instagramnya dalam monolog berkelok-kelok yang mempunyai maklumat perubatan yang salah. Lebih daripada 90 peratus pemain dalam liga diberi vaksin, bahagian yang jauh lebih tinggi daripada pada populasi umum Amerika Syarikat.

“Anda fikir saya benar-benar ingin melepaskan impian saya untuk mengejar kejuaraan?” Irving, 29, berkata. “Anda fikir saya benar-benar hanya mahu melepaskan pekerjaan saya? Anda fikir saya benar-benar mahu duduk di rumah? “

Pada hari Selasa, Nets mengatakan mereka telah melarang Irving bermain sehingga dia menjadi “layak untuk menjadi peserta penuh.” New York City menghendaki kebanyakan remaja dan orang dewasa melakukan sekurang-kurangnya satu suntikan vaksinasi untuk memasuki kemudahan seperti arena sukan, dan Irving belum berlatih dengan Nets di Brooklyn. Irving bergabung dengan Nets pada tahun 2019 ketika mereka membina pasukan superstar yang merangkumi Kevin Durant dan James Harden.

Irving meminta agar keputusannya untuk tetap tidak divaksinasi dihormati dan mengatakan bahawa dia tidak mempunyai rancangan untuk bersara. Dia menyatakan penolakannya untuk diberi vaksin yang bertentangan dengan mandat, dengan mengatakan tidak ada yang harus “dipaksa” untuk melakukannya.

Irving dengan palsu mendakwa keputusannya untuk tidak divaksinasi tidak membahayakan orang lain. Varian Delta yang sangat menular telah merebak dengan cepat di kawasan dengan kadar vaksinasi yang rendah. Dan hospital-hospital di daerah-daerah tersebut dipenuhi oleh pesakit yang tidak divaksinasi, menyebabkan beberapa tempat tidur dan anggota kakitangan dapat merawat pesakit lain.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net