Kerugian Terus Menang untuk Bekas Pelatih Raiders Jon Gruden
Sports

Kerugian Terus Menang untuk Bekas Pelatih Raiders Jon Gruden

Kerosakan legasi Jon Gruden telah terpancar di luar kehilangan pekerjaannya sebagai jurulatih Las Vegas Raiders dan penolakan komen yang meluas yang homofobik, misoginistik dan rasis. Pengungkapan bahawa Gruden memperlekehkan orang-orang di sekitar NFL telah merosakkan hubungan lama, membatalkan perjanjian penajaan dan menjatuhkannya untuk tidak setuju dengan organisasi yang dia gelar Super Bowl.

Gruden belum berbicara secara terbuka sejak pernyataannya yang mengumumkan pengunduran dirinya pada malam Isnin, beberapa jam setelah The New York Times melaporkan bahawa pegawai NFL telah menemui, di tengah-tengah penyiasatan salah laku di Pasukan Bola Sepak Washington yang tidak melibatkannya secara langsung, bahawa dia secara santai dan selalu meremehkan orang di seluruh liga secara fanatik. Laporan itu datang tiga hari selepas The Wall Street Journal pertama kali melaporkan Gruden telah mengirim pesan di mana dia memperlekehkan DeMaurice Smith, pengarah eksekutif Persatuan Pemain NFL, yang berkulit hitam, dengan jejak rasis.

NFLPA dan Fritz Pollard Alliance, yang berdedikasi untuk meningkatkan kepelbagaian dalam NFL, mengutuk pernyataan Gruden, tidak seperti Raiders, yang dalam pernyataan mereka malam Isnin hanya mengatakan bahawa pemilik Mark Davis telah menerima pengunduran dirinya. Pada hari Rabu, Pengurus Besar Mike Mayock menekankan kepada wartawan bahawa mendiang ayah Davis, Al Davis, telah bekerja, pada beberapa masa, sebagai wanita tertinggi liga, Amy Trask; jurulatih Afrika Amerika pertama di era moden, Art Shell; dan salah seorang jurulatih Hispanik pertama liga, Tom Flores.

Mark Davis memberitahu ESPN pada hari Rabu bahawa dia tidak mempunyai komen mengenai pemergian Gruden. Kemudian, mungkin menunjukkan rasa tidak senangnya bahawa e-mel yang sebelumnya dirahsiakan ini telah menyebabkan dia menjadi pelatih, Davis berkata, “Tanya NFL. Mereka mempunyai semua jawapan.”

Liga mengatakan minggu lalu bahawa ia berkongsi e-mel dengan Raiders di mana Gruden membuat kenyataan menghina. Ketika Raiders berusaha untuk berkumpul di belakang jurulatih sementara, Rich Bisaccia, bekas pasukan Gruden, Tampa Bay Buccaneers, mengeluarkan namanya dari Ring of Honor mereka di Stadium Raymond James. Mereka mungkin tidak mempunyai banyak pilihan setelah satu e-mel dari 2015 mendedahkan bahawa Gruden – yang melatih pasukan selama tujuh tahun, memenangi Super Bowl setelah musim 2002 – menghina Bryan Glazer, sekelompok keluarga yang memiliki pasukan, dengan permintaan kasar.

Di bawah jurulatih mereka sekarang, Bruce Arians, Buccaneers telah mengutamakan kepelbagaian kakitangan mereka. Mereka menjadi pasukan pertama yang memasang jurulatih Hitam di ketiga posisi koordinator, dan mereka juga yang pertama mempunyai dua wanita – penolong jurulatih barisan pertahanan, Lori Locust dan jurulatih kekuatan dan penyokong Maral Javadifar – dalam peranan sepenuh masa.

“Tampa Bay Buccaneers telah memperjuangkan perubahan dengan sengaja dalam bidang hubungan kaum, kesetaraan jantina, kepelbagaian dan inklusi selama bertahun-tahun,” kata tim itu dalam satu kenyataan. “Walaupun kami mengakui sumbangan Jon Gruden di lapangan, tindakannya bertentangan dengan nilai teras kami sebagai organisasi.”

Gruden menukar e-mel ini dengan Bruce Allen, mantan presiden Pasukan Bola Sepak Washington, dan yang lain, selama waktunya sebagai pengulas ESPN sebelum tugas keduanya sebagai jurulatih Raiders bermula pada tahun 2018. Mereka hanya mewakili sekumpulan lebih kurang 650,000 mesej yang ditinjau oleh NFL sebagai sebahagian daripada penyiasatan terhadap budaya tempat kerja Washington yang berakhir pada musim panas ini. Liga, menyimpulkan bahawa persekitaran “sangat tidak profesional” dan melancarkan buli dan intimidasi, mendenda Washington $ 10 juta.

Tidak ada perakaunan rasmi penyiasatan yang dikeluarkan pada masa itu, hanya ringkasan pendek. Lisa Banks dan Debra Katz, peguam yang mewakili 40 mantan pegawai pasukan, menentang keputusan itu pada masa itu, dengan mengatakan bahawa liga melindungi pemilik pasukan, Daniel Snyder, dengan merahasiakan penemuan itu. Banks dan Katz memperbaharui desakan mereka pada hari Selasa setelah pengunduran Gruden.

“Sangat keterlaluan bahawa setelah siasatan selama 10 bulan NFL yang melibatkan ratusan saksi dan 650,000 dokumen yang berkaitan dengan budaya gangguan dan penderaan lama di Pasukan Bola Sepak Washington, satu-satunya orang yang boleh dipertanggungjawabkan dan kehilangan pekerjaan mereka adalah jurulatih Las Vegas Raiders, ”kata mereka dalam satu kenyataan. “Pelanggan kami dan orang ramai pada haknya memerlukan ketelusan dan pertanggungjawaban. Sekiranya tidak, NFL dan Roger Goodell mesti menjelaskan mengapa mereka kelihatan ingin melindungi Pasukan Bola Sepak Washington dan pemilik Dan Snyder dengan segala cara. “

Gruden juga kehilangan kontrak pengesahannya dengan syarikat kasut dan pakaian Skechers, yang dalam satu pernyataan memetik dasar toleransi sifar untuk tingkah laku yang menentang kepercayaannya dalam “kesetaraan, memupuk toleransi dan pemahaman untuk semua orang.”

Dia juga mungkin kehilangan rasa hormat salah seorang bekas pemainnya, Carl Nassib, yang merupakan pemain NFL aktif pertama yang secara terbuka menyatakan bahawa dia gay.

Gruden, dalam satu e-mel, menggunakan istilah penghinaan ketika dia menulis bahawa Pesuruhjaya Roger Goodell seharusnya tidak menekan Rams untuk merancang pemain gay. Gruden merujuk kepada Michael Sam, pemain gay yang diambil pada tahun 2014. Ketika Nassib keluar pada bulan Jun, Gruden memuji keputusannya. Nassib tidak mengulas secara terbuka mengenai e-mel Gruden, tetapi ketika Raiders bertemu semula hari Rabu untuk latihan, Nassib tidak ada di sana.

“Dia meminta hari peribadi hari ini,” Mayock kepada wartawan. “Dia hanya mengatakan dia harus banyak memproses, ada banyak yang terjadi dalam beberapa hari terakhir, dan tentu saja, kami mendukung permintaan itu.”


Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net