FIFA Tanpa FIFA?  EA Sports Weighs Reboot of Showcase Game
Sports

FIFA Tanpa FIFA? EA Sports Weighs Reboot of Showcase Game

Sejumlah besar lesen lain yang dimiliki EA Sports dalam bola sepak bermaksud bahawa walaupun terpaksa mengubah nama siri FIFAnya, para pemain yang menjalani diet bola sepak digital akan melihat sedikit perubahan ketika datang ke pengalaman bermain.

Namun, sebarang pecah akan membawa kesan. Francais FIFA sangat menguntungkan, kata Gareth Sutcliffe, penganalisis kanan yang mengkhususkan diri dalam sektor permainan video di Enders Analysis, kerana EA Sports dapat membuat sedikit lebih banyak daripada perubahan kosmetik pada permainannya selama bertahun-tahun dan masih menikmati berjuta-juta penjualan dengan pelepasan setiap edisi baru.

Keuntungan permainan telah berkembang melalui inovasi seperti pek pemain, serupa dengan kad perdagangan, yang memerlukan pengguna menghabiskan wang dalam permainan ketika mereka berusaha untuk membuat daftar nama terbaik. Piers Harding Rolls, penganalisis industri permainan di Ampere Analysis, menganggarkan ciri dalam permainan yang dikenali sebagai Ultimate Team bernilai sebanyak $ 1.2 bilion kepada EA tahun lalu.

Ekonomi baru inilah yang dilihat EA sebagai sebahagian daripada strategi pertumbuhannya. Ini juga jenis ciri yang lebih disukai FIFA, dan mungkin menjual dengan tawaran yang menguntungkan – dan terpisah -.

Bagi FIFA, rehat dengan EA Sports, dan kehilangan pembayaran perlesenan sembilan angka, boleh mengancam beberapa inovasi yang dicadangkan oleh presiden FIFA, Gianni Infantino. Dia berusaha mengumpulkan sebanyak $ 2 bilion, misalnya, untuk membiayai Piala Dunia baru yang diperluas untuk kelab. Pada masa yang sama, dia berusaha meyakinkan para anggota untuk menyokong rancangannya untuk meningkatkan kekerapan Piala Dunia setiap dua tahun.

Untuk mencari pendapatan baru itu, pegawai FIFA telah mengkaji kemungkinan menjual lesen ke permainan video dan produk digital yang tidak berkaitan dengan bola sepak. Kerjasama dengan syarikat lain seperti Epic Games, pembuat francais Fortnite, misalnya, akan memperluas jangkauan FIFA tetapi melemahkan eksklusiviti yang mana EA membayar premium. Itu, menurut bekas orang dalam industri permainan seperti Moore, itulah sebabnya bekas syarikatnya itu mempertimbangkan untuk pergi.

“Saya akan katakan, ‘Tunggu sebentar: Kami telah menghabiskan ratusan juta dolar untuk membina ini dan anda memberitahu saya bahawa Epic Games boleh masuk dan mendapatkan lesen untuk nama yang telah kami bina dan yang kami ada meletakkan depan dan tengah dan itu sudah menjadi sinonim dengan permainan? ” kata Moore. “Kemudian, ya, saya berunding dan saya melawannya.”

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net