Dodgers dan Giants Hadapi Dalam Permainan Penghapusan Langka Antara Pasukan 100-Win
Baseball

Dodgers dan Giants Hadapi Dalam Permainan Penghapusan Langka Antara Pasukan 100-Win

SAN FRANCISCO – Leo Durocher menjalani cukup banyak baseball untuk mengetahui apa yang dituntut saat ini: Kesukanan, pengakuan peribadi mengenai pekerjaan yang dilakukan dengan baik oleh saingan. Jackie Robinson telah menunjukkan jalan kepadanya.

Durocher telah menguruskan New York Giants pada tahun 1951, ketika homer pemenang Bobby Thomson menyamakan kedudukan Brooklyn Dodgers. Walaupun setelah mengalami kekalahan pahit, Robinson mengunjungi rumah kelab Giants untuk mengucapkan tahniah.

“Saya tahu Jackie berdarah di dalam,” tulis Durocher dalam “Nice Guys Finish Last,” memoarnya yang terkenal. “Saya tahu dia lebih suka mengucapkan tahniah kepada orang lain di dunia kecuali saya. Dan masih Jackie tersenyum. “

Sekarang ia adalah tahun 1962, di Pantai Barat, dan sekali lagi Giants berkumpul di inning kesembilan untuk mengejutkan Dodgers untuk panji-panji itu, memimpin berjalan kaki dengan pangkalan. Durocher, pada masa itu jurulatih Dodgers, ingin melakukan perkara yang berkelas.

“Tetapi saya duduk di sana tanpa melepaskan lonjakan, dan saya tidak dapat melakukannya,” tulisnya, menyenaraikan banyak Dodgers yang telah membantu pasukan mencapai 102 kemenangan. “Tujuh pemain utama mempunyai musim terbaik dalam karier mereka, dan kami tidak dapat menggegarkan Giants.”

Satu pasukan pasti merasakan emosi yang sama pada hari Khamis malam di 24 Willie Mays Plaza di tepi Teluk San Francisco. Proses menentukan wang kini berbeza daripada yang berlaku pada tahun 1962, tetapi fakta-fakta ini sama: The Giants dan the Dodgers bertemu dengan jumlah kemenangan yang sama – lebih dari 100 masing-masing, lebih banyak daripada pasukan lain dalam jurusan – dan hanya seorang yang akan bertahan.

Pada tahun 1962, pasukan diikat 101-61 setelah 162 permainan, membuat playoff terbaik dari tiga dengan kedudukan Seri Dunia dipertaruhkan. Tahun ini, kedua-dua pasukan mencari kemenangan ke-110 keseluruhan dalam final siri divisyen Liga Nasional lima terbaik.

Memandangkan kekuatan kedua-dua pasukan, sangat disayangkan tidak ada yang lebih baik daripada tarikh dengan Atlanta Braves dalam NL Championship Series. Tetapi musim ini adalah keanehan yang sebenarnya, dengan Dodgers memadankan francais mereka dengan kemenangan yang tinggi dengan 106, tetapi menduduki tempat kedua di NL West permainan di belakang Giants, yang mencatat rekod francais mereka dengan 107.

Sebagai pemain liar di playoff, Dodgers memperoleh pilihan keempat. Mereka mengalahkan Kardinal St. Louis pada Rabu lalu untuk mengadakan pertembungan ini dengan Giants. Pasukan berganti-ganti hasil untuk empat perlawanan – penutupan Giants, kebiasaan Dodgers, ulangi – untuk mendarat dalam pertunjukan pemenang-mengambil-semua, bergema hari Durocher, Robinson dan Mays.

“Dalam sukan apa pun, apabila anda mempunyai saingan generasi yang memainkan siri yang bermakna, dan dalam kes ini, permainan yang sangat bermakna, ia hanya menghidupkan semua jenis perbincangan,” kata Pengurus Dodgers, Dave Roberts pada hari Rabu. “Persaingan generasi ini adalah asas sukan ini dan apa yang menjadikannya hobi Amerika.”

Roberts akan tahu: dia bermain untuk kedua-dua Dodgers dan Giants, dan pangkalannya yang dicuri mencetuskan kemunculan semula kutukan untuk Boston Red Sox atas Yankees dalam Siri Kejuaraan Liga Amerika 2004. Saingan mereka bertemu dalam tujuh perlawanan epik pada tahun 2003 dan 2004, tetapi untuk semua kekuatan bintang di daftar mereka, mereka bukan kedua-duanya pasukan 100 kemenangan.

Final siri pembahagian antara Los Angeles dan San Francisco ini adalah kali kelima dalam sejarah bola keranjang yang dihadapi oleh sepasang pasukan 100-menang dalam permainan selepas musim pemenang. (Playoff 1962 secara teknikal adalah sebahagian dari musim biasa.) The Giants and the Dodgers ada dalam senarai, satu lama dahulu dan satu baru-baru ini.

Game 8 (Game 2 berakhir seri): Boston Red Sox (105-47) mengatasi New York Giants (103-48), 3-2 dalam 10 inning

Ini termasuk dalam senarai pendek permainan terhebat dalam sejarah besbol. Christy Mathewson, yang terkenal telah melakukan tiga penutupan dalam Siri Dunia 1905, mendahului 2-1 ke tangga ke-10 di Fenway Park.

Pemain pertahanan tengah Giants Fred Snodgrass menjatuhkan bola terbang, kemudian melakukan tangkapan layak (jika sorotan ada) untuk menyelamatkan hantaran tambahan. Tetapi Mathewson berjalan di hitter seterusnya, kemudian melepaskan pemain bas kedua Fred Merkle dengan bola busuk yang jatuh tanpa tersentuh. Diberikan kehidupan baru, Speaker Tris memilih pertandingan yang mengikat, dan pengorbanan Larry Gardner memenangi gelaran untuk Boston.

Permainan 7: St. Louis Cardinals (101-53) atas Philadelphia Athletics (107-45), 4-2

The A’s berusaha menjadi pasukan pertama yang memenangi tiga Siri Dunia berturut-turut, dan mereka hampir berjaya. Mereka membuat Pepper Martin tidak terkalahkan – dia telah menduduki tangga ke-12 untuk 21 dalam enam perlawanan pertama – tetapi Andy High dan George Watkins kedua-duanya menjaringkan gol pada pertama dan ketiga.

The A tidak dapat melawan sehingga mereka tersingkir dari penyingkiran, ketika Doc Cramer menyamakan kedudukan dua lawan Burleigh Grimes yang melelahkan. Bill Hallahan, yang memperoleh dua kemenangan permainan lengkap, masuk ke final.

The Cardinals akan terus menjadi peserta World Series yang biasa, tetapi A tidak akan kembali selama 41 tahun. Pada masa itu mereka bermain di Oakland, di mana mereka akhirnya mendapat tiga gambut itu, memenangi kejuaraan pada tahun 1972, 1973 dan 1974.

Permainan 5: Yankees (100-62) mengatasi Kansas City Royals (102-60), 5-3

Cukup buruk bahawa Royals telah kehilangan ALCS terbaik lima tahun sebelumnya di tempat lawan Chris Chambliss di tempat lawan Mark Littell di Stadium Yankee yang huru-hara. Kali ini, Royals sudah pulang dan mendahului 3-2 ke dalam inning kesembilan ketika mereka mencari wang pertama.

The Yankees tidak membiarkannya terjadi, sekali lagi melakukan rali tiga kali dari Dennis Leonard, Larry Gura dan Littell. Satu single oleh Mickey Rivers melaju, dan pengorbanan Willie Randolph meletakkan Yankees di depan. Di bahagian bawah kesembilan, Sparky Lyle – yang masuk setelah lima babak dan babak ketiga tersingkir oleh Mike Torrez – mendapat landasan bermain dua kali untuk menamatkan permainan dan menghantar Yankees ke Seri Dunia.

Reggie Jackson, yang ditandingi oleh Billy Martin untuk permainan ini, membuat seri itu sendiri dengan tiga larian tuan rumah di Game 6 yang berjaya mengatasi Dodgers.

Permainan 7: Houston Astros (101-61) mengatasi Dodgers (104-58), 5-1

Ini berlaku sebelum adanya pernyataan mencuri tanda elektronik, yang merosakkan kejuaraan Astros. Tetapi perlu diingat bahawa Houston memperoleh Seri Dunia ini di jalan raya, tanpa bantuan tong sampah Minute Maid Park yang bising itu.

Permainan ini semua telah ditentukan sebelum matahari terbenam di Los Angeles. George Springer mencetak gol pendahuluan ke kiri, menjaringkan gol pada kesalahan lontaran dalam dua larian Astros pertama, kemudian mengejar starter Dodgers Yu Darvish dengan homer dua larian di babak kedua.

Itu adalah 5-0 Astros pada ketika itu, dan sementara pemula Lance McCullers Jr. tidak bertahan lama (dia memukul empat pertarungan), Dodgers tidak dapat menyelesaikan Charlie Morton. Dia menutup kemenangan 5-1 dengan empat babak dominan, mengundurkan diri Corey Seager dengan alasan Jose Altuve untuk mengakhirinya.

Seager akan mempunyai masa untuk Dodgers tiga tahun kemudian, menentang Tampa Bay, ketika dia memukul .400 untuk memenangi Anugerah Pemain Paling Berharga dalam Siri Dunia. The Dodgers mempunyai pertahanan gelaran yang mengagumkan musim ini tetapi tidak dapat menjatuhkan Giants selama musim biasa – dan hari Khamis akan menjadi peluang terakhir mereka.

Related Site :
demeinert.com
goteachabroad.com
livinggreenwithbaby.com
aquaknox.net
ayudacc.org