Dengan Menang di Portland, Alex Palou Mendapatkan Pemimpin IndyCarnya
Sports

Dengan Menang di Portland, Alex Palou Mendapatkan Pemimpin IndyCarnya

PORTLAND, Ore. – Walaupun tumpukan multicar di pusingan pembukaan yang menghantar pemenang tiang Alex Palou ke belakang pak, Palou berjaya dengan bijak kembali ke kejuaraan IndyCar dan menduduki tempat pertama pada hari Ahad di Grand Prix of Portland.

“Saya hanya boleh mempercayai bahawa kami menemukan jalan menuju kemenangan,” kata Palou, seorang pemain Sepanyol berusia 24 tahun yang berjuang untuk memimpin poin yang dia pegang selama hampir sepanjang musim. “Saya tidak begitu peduli kerana kita memimpin mata kejuaraan. Saya hanya ingin memenangi perlumbaan. Saya melakukannya hari ini! “

Palou menamatkan 1.2895 saat di hadapan Alexander Rossi. Scott Dixon, juara IndyCar enam kali dan juara bertahan, melengkapkan podium. Semua pemenang utama, termasuk Jack Harvey di tempat keempat, memandu kenderaan bertenaga Honda, melintasi garisan penamat di hadapan pesaing berkuasa Chevrolet terkemuka Josef Newgarden di tempat kelima.

Palou, walaupun mengalami kemalangan dalam latihan pemanasan pada hari Sabtu, telah kembali untuk memenangi posisi pertama No. Ini adalah kemunculan semula yang menakjubkan, tetapi dia diketepikan lagi ketika permulaan perlumbaan menyebabkan timbunan rantai pada giliran pertama.

“Saya tidak tahu apa yang berlaku di belakang saya pada awalnya, hingga saya merasakan pengikutnya memukul belakang saya,” kata Palou setelah itu sambil menggelengkan kepalanya. “Sampai saya perhatikan itu adalah rakan sepasukan saya.”

Dixon, rakan sepasukan utamanya, menjatuhkannya di satu sisi dan Felix Rosenqvist, bekas rakan sepasukan Chip Ganassi Racing, menjadikannya di pihak lain. Dixon mengatakan selepas perlumbaan bahawa dia fikir permulaan akan membawa kepada hasil yang “mengerikan” untuk pasukan.

“Tahniah kepada Alex untuk mengatasinya, dan kembali, dan menuju kejuaraan,” kata Dixon.

Palou memutuskan selepas perlanggaran untuk memeriksa keretanya. Tidak ada kerosakan yang dijumpai, katanya.

“Saya fikir, ‘Mari kita isi bahan bakar dan dapatkan tayar terbaik.'”

Walaupun keputusan awal itu mendorong Palou hampir mati di antara 27 pencetak gol, dia perlahan-lahan mulai kembali ke depan. “Saya tahu bagaimana strategi saya berubah,” katanya, “dan bagaimana ia dapat berjalan dengan baik.”

Palou harus mengatasi pendahuluan awal dari Pato O’Ward, yang telah mengelakkan kesesakan. Tetapi O’Ward telah ditandakan dari belakang. “Saya rasa saya baik-baik saja,” katanya kepada anak buahnya. “Tetapi saya tidak pasti sehingga saya dapat diperiksa di lubang.”

Pemimpin awal, paling tidak dari sudut pandang visual, tampaknya adalah Graham Rahal, yang keretanya tidak terlibat dalam jaringan awal. Tetapi Rahal mendekati musim keempat berturut-turut tanpa kemenangan. Pada akhirnya, bahan bakar habis menggunakan usaha terbaiknya.

Sementara itu, Palou terus mencakar jalan kembali ke depan. Separuh masa perlumbaan, kata Palou, dia mendapat dorongan dari pemainnya Dario Franchitti, yang juga bekas juara IndyCar dan tiga kali pemenang Indy 500.

“Anda melakukan perkara yang betul,” kata Palou kepada Franchitti. “Anda berada di tempat yang betul. Terus melakukan perkara yang sama. “

Walaupun berjaya mengetuai kedudukan, Palou menjadi bimbang apabila kehebatan bendera kuning yang tidak dijangka menggegarkan lagi lapangan – berkat pertembungan antara beberapa penanda belakang.

“Tidak, kamu masih di tempat duduk kucing,” terdengar Dixon yang menyiarkan kru Palou.

Walaupun dengan rancangan yang ada, bendera kuning penanda belakang lain keluar dengan beberapa pusingan lagi. Ketika bendera hijau melambai untuk memulakan semula pesaing yang masih ada, Palou mendapati kekuatan yang diperlukan untuk mencegah Rossi menyalipnya, walaupun Rossi dilaporkan memiliki kekuatan lewat yang lebih besar.

Kemenangan itu adalah gol ketiga terbaik Palou oleh siri IndyCar musim ini sejauh ini, dan memberinya pendahuluan 25 mata yang akan sukar dikalahkan, walaupun dua perlumbaan di California, di Laguna Seca dan Long Beach, telah ditambahkan ke jadual.

“Pemenang, pemenang, makan malam ayam,” Palou bersorak dalam lingkaran kemenangan, mengatakan bahawa Franchitti, yang mengendalikan restoran ayam goreng yang terkenal di daerah Portland, telah mengundangnya untuk pesta kemenangan. “Saya bersedia untuk makan malam ayam!”

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net