Connor McDavid Bersedia untuk Kejuaraan Piala Stanley
Sports

Connor McDavid Bersedia untuk Kejuaraan Piala Stanley

Connor McDavid tidak memberi kepercayaan kepada perbandingan.

Fenomena yang diletakkan di bawah mikroskop sejak usia dini. Profesional muda yang dengan mudah dan anggun menentang unjuran yang sudah terlalu besar. Bakat generasi tersembunyi di salah satu pasar sukannya yang lebih kecil.

“Saya rasa jika anda akan membuat perbandingan LeBron James dengan saya, saya rasa kita sedikit berbeza,” kata McDavid, 24, pusat segala-galanya untuk Edmonton Oilers. “Dia memenangi banyak gelaran dan telah ke final selama bertahun-tahun dan saya tidak pernah melakukan itu. Saya pasti masih banyak yang perlu dipelajari dan di situlah saya datang, itulah yang saya fikirkan. ”

Kecenderungan McDavid untuk bersikap rendah diri tidak memungkinkan dia menghabiskan banyak masa untuk topik ini. Tetapi ada persamaan yang jelas antara McDavid dan James. Seperti James di gelanggang terbuka, rasa bersemangat antisipasi berkembang setiap kali McDavid dan kepingan bertemu di ruang angkasa.

“Sebaik sahaja dia mendapatkannya, anda berfikir dia akan mencetak gol,” kata Mike Smith, penjaga gol veteran Edmonton, yang senang menyaksikan McDavid berlumba menjauh darinya dan bukannya menghampirinya seperti sebelumnya dalam kariernya. “Cara dia dapat menciptakan ruang untuk dirinya sendiri, cara dia memegang ujungnya dan cara dia dapat menghasilkan kecepatan dengan kepingan itu seperti orang lain.”

Dan seperti James dalam kariernya, kesenian dan impak tunggal McDavid tidak ada tandingannya ketika dia mencari kejayaan selepas musim. James tidak memenangi kejuaraan NBA yang pertama hingga musim kesembilannya.

McDavid mencatatkan 105 mata yang mengagumkan, dengan 33 gol dan 72 assist, semasa jadual 56 permainan yang dipendam pandemi musim lalu hanya untuk Winnipeg Jets dengan cepat menghantar Edmonton dari playoff dalam sapuan pusingan pertama.

Sekiranya dia mengekalkan 1.88 mata setiap permainan dari 2021 selama musim 82 permainan tradisional, itu akan diterjemahkan menjadi 154 mata, meletakkan McDavid di wilayah yang jarang ditemui seperti Wayne Gretzky, yang sepertinya telah dibandingkan dengan McDavid sejak dia memilih sebatang kayu semasa kecil. McDavid meraih Hart Trophy keduanya, melakukannya dengan sebulat suara dan bergabung dengan Gretzky sebagai satu-satunya pemain yang menyapu anugerah untuk pemain paling berharga.

“Setiap tahun, anda selalu berkata, ‘Saya tidak tahu bagaimana dia akan naik ke tingkat yang lain,'” kata Darnell Nurse, seorang pemain pertahanan Edmonton. “Dia selalu mencari cara lain untuk melakukannya dan tahun lalu adalah contoh yang sempurna untuk itu.”

Edmonton mensia-siakan salah satu musim teratur terbaiknya semasa tempoh McDavid pada tahun 2021, menamatkan 35-19-2.

The Oilers telah meraih hanya satu siri playoff, kemenangan pusingan pertama ke atas San Jose pada tahun 2017, selama enam musim NHL McDavid. Francais telah kehilangan playoff setiap tahun sebelum kemenangan seri itu, kemarau yang bermula selepas kekalahan mereka di final Piala Stanley 2006, kira-kira bagaimana mereka berakhir dengan pilihan No. 1 dalam draf 2015 yang menjaringkan gol McDavid pada yang pertama tempat.

Matlamatnya tetap sama seperti ketika McDavid tiba di Edmonton sebagai remaja berwajah segar yang disematkan dengan harapan francais: untuk mengembalikan Oilers yang lemah hati ke tahap keunggulan era Gretzky mereka.

“Saya tidak fikir kami orang muda lagi, tetapi kami selalu dianggap sebagai pasukan muda dan kami selalu mencari jalan bersama dan kami telah berjaya melakukannya dan belajar pelajaran kami dan saya rasa sekarang masa untuk kita menyatukan semuanya dan membesar dalam erti kata, ”kata McDavid.

McDavid sekali lagi akan mengalahkan Edmonton, bersama dengan bekas pemenang Hart lain, Leon Draisaitl. Ken Holland, pengurus besar Edmonton, terlibat dalam musim yang sibuk dengan menambah pemain pertahanan Cody Ceci dan Duncan Keith, dan meneruskan Warren Foegele, Zach Hyman dan Derek Ryan.

McDavid adalah pemain dengan bayaran tertinggi di NHL dan pada tahun keempat kontrak lapan tahun bernilai $ 100 juta, tetapi mengira dirinya sebagai salah satu pemain yang perlu memperbaiki dirinya agar Edmonton berjaya menjalani postseason yang berjaya, sama seperti permainannya meninggalkannya sebahagian besarnya tidak sebaya.

“Saya sama bertanggungjawab dengan lelaki seterusnya, dan saya rasa permainan saya juga perlu berubah agar kita berjaya dan ia masih perlu berubah, jadi saya sendiri,” kata McDavid.

McDavid, dengan hati-hati dan berhati-hati, menjadikannya titik untuk lebih lantang, seperti yang ditunjukkan oleh pembelaannya yang baru-baru ini yang menyebut bahawa pembelaan Brandon Tanev, dari Calgary Flames, sebagai “berbahaya” atau bahkan menyetujui wawancara satu lawan satu yang agak jarang berlaku .

“Bagi saya, di sisi media, saya selalu sedikit lebih tenang dan hanya melakukan cukup banyak,” kata McDavid. “Saya masih berusaha mencari tempat saya dalam permainan dan mencari tempat saya di dunia hoki. Sejauh menuju tahun ketujuh saya, saya baru mula merasa selesa dan merasa seperti dapat berkongsi pendapat saya sedikit dan tidak diberitahu untuk mendorongnya ke suatu tempat, dan tidak mengapa, jika itu berlaku, tetapi berasa lebih selesa dan merasa lebih baik menggunakan suara saya dan berkongsi apa yang saya ada, beberapa pendapat saya mengenai perkara-perkara. “

Jururawat, yang tinggal bersama McDavid pada awal karier NHLnya, menegaskan bahawa McDavid penuh dengan keperibadian di belakang tabir.

“Dia hidup dalam sorotan sejak remajanya menjadi pemain hoki teratas di Kanada dan kemudian di dunia,” kata Nurse. “Jadi, dia telah lama berada di sorotan itu. Dan dengan sorotan itu muncul banyak harapan. Perkara yang membuatnya begitu istimewa adalah dia tidak perlu banyak mengatakan untuk menyampaikan maksudnya. ”

McDavid adalah wajah sukannya dan kini ia dapat dilihat lebih luas di seluruh Amerika Syarikat.

Musim ini, ESPN akan menyiarkan permainan NHL secara nasional untuk pertama kalinya dalam 16 tahun, bersama dengan Turner Sports. Edmonton dijadualkan bermain sembilan permainan televisyen nasional, termasuk enam di Turner, lebih banyak daripada pasukan lain di rangkaian. Gretzky, pemegang standard, meletak jawatan sebagai naib ketua Edmonton pada bulan Mei dan akan menjadi penganalisis studio untuk Turner.

“Kami merasa seperti pasukan bandar kecil, dalam arti bahawa kami bukan pasaran terbesar di dunia, tetapi untuk kami mendapatkan waktu TV nasional itu, dan di Amerika Syarikat juga, saya rasa ini menarik bagi kami . Saya rasa, kami mahu menjadi salah satu pasukan yang ingin ditonton oleh semua orang, ”kata McDavid.

Gretzky telah meramalkan bahawa bukan masalah jika McDavid akan menjulang Piala Stanley, tetapi bila. Rakan sepasukan McDavid selesai meramalkan jenis siling yang ada.

“Dari orang luar, anda melihat sorotan setiap malam, tetapi apa yang orang tidak mengerti adalah perkara yang dia lakukan yang tidak dipakai, di mana dia melakukan permainan dan bermain,” kata Smith. “Tiga atau empat kali permainan, anda seperti melihat bangku simpanan dan semua orang melihat satu sama lain, ‘Adakah anda melihatnya?'”

Sebilangan musim musim McDavid dihabiskan untuk menyempurnakan komponen permainannya yang lebih tenang seperti faceoff. Dia meminta Jururawat untuk berlatih dengannya musim panas ini untuk membina momentum untuk musim baru. “Dedikasi dan perhatiannya pada perincian, sungguh, tidak mungkin ada harapan untuk tahun depan kerana anda tidak pernah tahu apa yang dapat dia bawa,” kata Nurse.

Salah satu bidang yang ingin diperbaiki oleh McDavid adalah pembelaannya, yang menimbulkan persoalan hipotesis:

Bagaimana McDavid menghentikan McDavid?

“Saya tidak menjawab pertanyaan itu,” jawabnya. “Saya tidak memberikan rahsia.”

Malah superstar tanpa siling seperti McDavid mempunyai hadnya.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net