Bekas Jurulatih Tenis Georgetown Bersetuju untuk Menuduh Bersalah dalam Skandal Kemasukan
Sports

Bekas Jurulatih Tenis Georgetown Bersetuju untuk Menuduh Bersalah dalam Skandal Kemasukan

Seorang bekas jurulatih tenis lelaki dan wanita Universiti Georgetown yang dituduh meminta dan menerima rasuah untuk membantu pelajar memasuki universiti adalah orang terbaru yang bersetuju untuk mengaku bersalah pada hari Rabu dalam siasatan penerimaan yang menyentuh sekolah-sekolah elit di seluruh negara, menurut peguam AS. pejabat untuk Daerah Massachusetts.

Pelatih, Gordon Ernst, 54, dari Chevy Chase, Md., Dan Falmouth, Mass., Dijadualkan untuk diadili pada bulan November bersama jurulatih di universiti lain.

Perjanjian itu juga dibuat ketika kesaksian minggu pertama berlangsung dalam perbicaraan dua bapa kaya yang dituduh membayar ratusan ribu dolar untuk membawa anak-anak mereka masuk ke University of Southern California dengan bukti kelayakan atletik.

Ernst dituduh mengambil rasuah untuk menunjuk sekurang-kurangnya 12 pelajar sebagai rekrut pasukan tenis Georgetown, termasuk beberapa yang tidak bermain tenis secara kompetitif, antara tahun 2012 dan 2018. Pendakwa raya Persekutuan mengatakan bahawa dia adalah sebahagian daripada operasi yang diatur oleh William Singer, dikenali sebagai Rick, yang menagih dirinya sebagai penasihat kemasukan kolej “concierge” kepada orang kaya.

Ernst bersetuju untuk mengaku bersalah atas tuduhan termasuk konspirasi untuk melakukan rasuah program persekutuan dan mengemukakan penyata cukai palsu, menurut dokumen mahkamah. Perbicaraan permohonan pengadilan belum dijadualkan, kata pendakwa raya persekutuan.

Ernst telah menyetujui hukuman sekurang-kurangnya satu tahun dan hingga empat tahun penjara, dua tahun pembebasan yang diawasi dan perampasan hasil $ 3.4 juta hasil daripada skema itu, menurut pihak pendakwaan. Peguam Encik Ernst, Tracy Miner, mengatakan pada hari Rabu bahawa perbicaraan yang sedang berlangsung di mahkamah persekutuan Boston tidak ada kaitan dengan keputusan pelanggannya, tetapi enggan mengulas lebih lanjut.

Dalam satu kenyataan, Universiti Georgetown mengatakan “sangat kecewa” mengetahui tindakan Mr Ernst “yang merupakan pelanggaran kepercayaan yang belum pernah terjadi sebelumnya.”

Ini adalah rahsia terbuka bahawa atlet yang layak mendapat perekrutan mempunyai peluang lebih tinggi daripada rata-rata untuk masuk ke banyak universiti elit, mungkin lebih daripada sekadar penerimaan warisan dan anak-anak penderma utama. Singer memberitahu ibu bapa bahawa dia telah membuat “pintu sampingan” untuk kemasukan melalui pengambilan atletik.

Ernst meninggalkan Georgetown setelah siasatan dalaman pada tahun 2017 mendapati “penyelewengan” dalam kelayakan atletik dua pelajar yang direkrut untuk bermain tenis; tidak ada pelajar yang diterima, menurut universiti.

Mr Ernst ditangkap pada bulan Mac 2019 dengan lebih daripada empat dozen jurulatih, ibu bapa, pegawai pusat ujian dan dalang skim kemasukan yang diterima, Mr. Singer, yang mula bekerjasama dengan pemerintah pada tahun 2018 dan telah mengaku bersalah tetapi belum telah dijatuhkan hukuman.

Selepas penangkapan itu, Georgetown mengatakan pihaknya merancang untuk memberhentikan dua pelajar yang berkaitan dengan skandal itu.

Sejak itu, 57 orang telah didakwa dalam kes tersebut, dan sekitar empat lusin telah mengaku bersalah, termasuk 33 orang tua.

Kedua ibu bapa yang kini diadili, Gamal Abdelaziz, bekas eksekutif kasino, dan John Wilson, bekas eksekutif Gap, mengatakan bahawa mereka tidak bersalah dan ditipu oleh Mr. Singer kerana berfikir bahawa mereka membuat sumbangan yang sah kepada University of Southern California di memerintahkan agar anak mereka diterima sebagai atlet yang direkrut.

Anak lelaki Wilson diterima sebagai pemain polo air dan anak perempuan Encik Abdelaziz diterima sebagai pemain bola keranjang. Kedua-duanya bermain sukan itu, dan anak lelaki Wilson, menurut pembelaan, adalah pemain polo air yang serius, tetapi pendakwa raya telah mempertanyakan kelayakan mereka untuk bermain di peringkat perguruan tinggi. Wilson juga dituduh membayar $ 1.5 juta, dalam skema lain yang diatur oleh Mr. Singer, untuk memasukkan anak-anak perempuannya ke Harvard dan Stanford dengan memalsukan mereka sebagai pelaut.

Ibu bapa lain dalam kes tersebut dituduh bersetuju agar anak-anak mereka didiagnosis dengan masalah pembelajaran sehingga mereka dapat 100% lebih banyak masa untuk mengikuti ujian SAT atau ACT dan dapat mengambil ujian di pusat ujian yang dikendalikan oleh Mr. Singer. Singer memberitahu ibu bapa bahawa dia dapat menjamin mereka skor SAT yang mereka inginkan, menurut rakaman yang dibuat semasa Mr. Singer bekerjasama dengan pemerintah. Dia mengatakan bahawa anak-anak mereka tidak akan pernah mengetahui mengenai penipuan tersebut dan hanya akan berfikir bahawa mereka akan mengalami hari yang bertuah.

Sheelagh McNeill menyumbang penyelidikan.

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net