Bagi Fernandez dan Raducanu, Borang Kelab Peminat Antarabangsa
Sports

Bagi Fernandez dan Raducanu, Borang Kelab Peminat Antarabangsa

Akhbar The Guardian di Britain menyebut Emma Raducanu, bintang tenis Britain, “fokus, tanpa rasa takut, tidak senang.”

Di Toronto, The Globe and Mail mencatat Leylah Fernandez: “Anak muda dari Laval, Que., Telah menjelajah WTA Tour di telinga Flushing Meadows.”

Dua remaja tanpa biji, Raducanu 18, dan Fernandez, 19, telah menjadi sensasi antarabangsa, terutama kembali ke negara asalnya. Raducanu dilahirkan di Toronto oleh seorang ayah dari Romania dan seorang ibu Cina dan berpindah ke England ketika dia berusia 2 tahun.

Fernandez dilahirkan di Montreal, kira-kira dua bulan sebelum Raducanu, dari seorang ayah Ekuador dan seorang ibu dari Toronto, yang ibu bapanya berhijrah ke Kanada dari Filipina.

Fernandez dan Raducanu bertemu di final wanita Terbuka AS – final pertama remaja sejak 1999 – dan selebriti telah mengambil perhatian.

“The Giant Slayer berterusan !!” Magic Johnson, bintang bola keranjang Hall of Fame, tweet selepas Fernandez mengalahkan pemain pilihan kedua Aryna Sabalenka di separuh akhir. Sebelum itu, Johnson memberitahu pengikutnya bahawa jika mereka belum melihat Fernandez bermain, mereka “benar-benar ketinggalan.” Cassidy Hubbarth, sauh ESPN keturunan Filipina, mengunggah beberapa emoji bendera Filipina.

Perdana Menteri Boris Johnson dari Britain menimbang, menyebut kemenangan separuh akhir Raducanu ke atas Maria Sakkari “cemerlang,” di akaun Twitternya dan menambahkan, “Seluruh negara akan menggembirakan anda di final.”

Justin Trudeau, perdana menteri Kanada, yang berada di tengah-tengah kempen pilihan raya, juga mengatakan negaranya mendukung Fernandez.

Kartel Sirap Maple Kanada juga sangat senang. Selepas menang, Fernandez bercanda di mahkamah bahawa eksport Kanada yang manis adalah kunci kejayaan dia dan rakan senegaranya, termasuk Felix Auger-Aliassime, yang mara ke separuh akhir lelaki; Bianca Andreescu, yang memenangi kejohanan pada tahun 2019; dan Denis Shapovalov yang semakin meningkat. Tidak buruk bagi negara dengan penduduk sekitar 10 peratus lebih besar dari Amerika Syarikat.

Aleksandra Wozniak, salah satu wanita Kanada pertama yang menerobos dan menjadi sensasi tenis, tweet, “Kanada, anda mempunyai bintang baru!”

Secara semula jadi, Duke dan Duchess of Cambridge mengirim salam kepada Raducanu. Kate Middleton adalah peminat tenis yang terkenal dan biasa di Royal Box di Wimbledon setiap tahun.

Kerana hubungan mereka dengan Filipina dan China, finalis muda mendapat sokongan dari banyak peminat di Asia.

Jorge Fernandez, ayah dan jurulatih Leylah, mengatakan dia menghubungi salah satu organisasi masyarakat Filipina di Montreal yang menolong keluarganya ketika Leylah masih muda. Dia mengatakan bahawa, dengan semua yang berlaku, orang di sana terkejut mendengarnya. Tetapi dia merasakan itu penting.

“Saya gembira kerana mereka menyentuh masyarakat Asia,” katanya mengenai kedua-dua pemain itu. “Saya rasa itu adalah peluang besar dalam permainan wanita hanya untuk dapat mengembangkan dan memiliki gaya baru.”


Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net