ALCS: Carlos Correa Memimpin Astros, Dalam dan Luar Padang
Baseball

ALCS: Carlos Correa Memimpin Astros, Dalam dan Luar Padang

HOUSTON – Ini adalah momen kecil, dan mungkin tidak disedari oleh banyak orang yang menyaksikan Game 4 dari siri divisi Liga Amerika yang dituntut oleh Houston Astros yang dihina di atas Chicago White Sox pada hari Selasa. Tetapi ia benar-benar memahami apa yang dimaksudkan Carlos Correa dari shortstop Astros kepada pasukannya.

Ketika Jake Meyers, pemain tengah rookie, membanting bahu kirinya ke dinding outfield ketika cuba merampas Chicago dalam larian rumah masuk kedua dan terjerumus ke tanah kesakitan, rakan-rakan outfieldnya berlari ke arahnya, begitu juga pengurusnya dan jurulatih atletik.

Correa bukan sahaja melakukan hal yang sama, tetapi dia mengambil alih tugas. Meyers, 25, ingin terus berada dalam permainan dan melakukan beberapa latihan, tetapi Correa memujuknya untuk tidak melakukannya.

“Saya berkata, ‘Papi, jika anda tidak dapat melakukan pukulan ke piring rumah ketika anda sangat memerlukannya, anda tidak boleh terus bermain,'” kata Correa kemudian. Kemudian, merujuk kepada pemain luar cadangan Chas McCormick, dia berkata: “‘Anda harus membiarkan Chas mengambil alih dan mempercayai rakan sepasukan anda. Kita dapat ini.'”

Correa meneruskan: “Dia memberikan yang terbaik. Dia hampir menangkap bola itu. Dia anak istimewa. “

Bagi Astros, Correa adalah yang istimewa.

Ketika Astros memenangi Siri Dunia 2017 dan menang satu kali lebih sedikit daripada kejuaraan lain pada tahun 2019, dia adalah bintang pendek mereka yang mendahului. Ketika kecurangan mereka pada musim pemenang gelaran mereka terungkap pada bulan November 2019 dan mereka dihukum, dia menjadi jurucakap de facto rumah kelab itu, dengan menyampaikan permintaan maaf dan penjelasan yang paling tidak menyenangkan dari tindakan mereka. Ketika berhadapan dengan badai kemarahan dan kebencian dari peminat dan pemain lawan yang ada hingga hari ini, dia melangkah sebagai pemain terbaik Astros dan yang paling bersedia untuk menolak secara terbuka – dengan sedikit rasa sombong.

Seolah-olah Correa, seorang peminat gusti profesional, telah merangkul peranan sebagai tumit, watak antagonis di gelanggang. Bagi rakan sepasukannya, dia telah berkembang bukan hanya menjadi pemain terbaik di besbol, tetapi juga menjadi pemimpin yang lebih besar, membimbing mereka melalui kekacauan mereka sendiri untuk penampilan kelima berturut-turut mereka dalam Siri Kejuaraan Liga Amerika, yang bermula pada hari Jumaat malam menentang Boston Red Sox di Houston.

“Ini tugas saya untuk pergi ke sana dan melakukan yang terbaik untuk pasukan, dan itu memberi pemain maklumat yang tepat, memberi inspirasi kepada lelaki setiap kali mereka turun, memotivasi mereka untuk pergi ke sana dan tampil untuk pasukan,” kata Correa mengenai di Chicago selepas pasukannya menjatuhkan White Sox pada hari Selasa.

“Saya merasa seperti itu wajar,” lanjutnya. “Ini ada dalam diri saya. Itu yang saya suka buat. Saya suka menjadikan pemain lebih baik. Setiap kali ada orang yang datang ke kelab ini, saya berusaha sebaik mungkin untuk memberi mereka maklumat yang tepat agar mereka menjadi pemain yang lebih baik. “

Terpilih dari Puerto Rico Baseball Academy dan High School oleh Astros dengan pemilihan keseluruhan pertama dalam draf 2012, Correa telah menjadi penghentian harian Houston sejak dia berusia 20 tahun pada tahun 2015. Walaupun dia tidak membuat debut liga utamanya hingga Jun pada musim itu dan mengalami kecederaan pada musim-musim kemudian, dia adalah shortstop ketiga paling berharga di liga utama kerana, menurut FanGraphs menang di atas statistik penggantian, hanya ketinggalan Francisco Lindor, sekarang dari Mets, dan Xander Bogaerts of the Red Sox.

Musim ini, Correa, yang berusia 27 tahun bulan lalu, meningkatkan kedudukannya yang stabil. Dia memimpin jurusan dalam kemenangan pertahanan di atas penggantian, menurut Baseball Reference. Seorang pemukul dengan tangan kanan, dia memukul 0,279 dengan 26 larian di rumah, 92 larian dipukul dan 0,850 di pangkalan serta peratusan slugging dalam barisan yang memimpin liga-liga utama dalam menjaringkan gol dan memiliki kadar serangan terendah.

“Saya telah melihat dia datang ke sini sebagai anak berusia 17 tahun, anak pemalu pada saat itu, dan benar-benar matang menjadi salah satu pemain terbaik dalam permainan kami,” kata Astros pitcher Lance McCullers Jr., yang bersama Correa di liga kecil.

Dia melanjutkan, “Untuk melihatnya tumbuh dan menyaksikannya menjadi sukses seperti dia menjadi, pekerjaan yang dia lakukan untuk sampai ke tahap ini, itu sangat mengagumkan.”

Correa adalah kapten vokal kumpulan Astros – semua infielders – yang telah membawa pasukan melalui tempoh lima tahun kemenangan ini. Tidak ada empat rakan sepasukan dalam sejarah liga utama yang bermain lebih banyak permainan postseason bersama (61) daripada pemain bas pertama Yuli Gurriel, pemain bas kedua Jose Altuve, pemain bawah ketiga Alex Bregman dan Correa.

“Inti setiap pasukan sangat penting,” kata Correa. “Dan inti pasukan ini sangat hebat dalam playoff. Pejabat depan telah melakukan tugas yang hebat untuk memberikan kami pasukan yang hebat setiap tahun untuk dapat bersaing. “

Dia menambahkan kemudian, “Kami tidak bosan dengan saat-saat ini, jadi mereka istimewa, dan kami melakukan yang terbaik ketika Oktober tiba.”

Gurriel menyatakan betapa sukarnya dalam permainan hari ini untuk mengekalkan empat pasukan dan menang. Dia, Altuve dan Bregman telah menandatangani perjanjian untuk tinggal bersama Houston. Correa, bagaimanapun, akan menjadi ejen percuma selepas playoff.

“Semoga Carlos menandatangani semula di sini untuk tetap bersama,” kata Gurriel dalam bahasa Sepanyol. “Tapi ini selalu sukar, dan ini adalah perniagaan, dan kita harus memahaminya. Beberapa tahun kebelakangan, dia memikul peranan kepemimpinan itu dan dia melakukannya dengan baik. “

Kerana Correa mencapai liga utama begitu muda, dia akan memasuki pasaran ejen bebas pada usia prima untuk kontrak jangka panjang yang besar. Walaupun dia dan pemilik Astros Jim Crane mengatakan mereka mahu hubungan itu berterusan, perjanjian terbesar dan terpanjang yang diberikan oleh Crane adalah perpanjangan kontrak kepada rakan sepasukan Correa: $ 151 juta selama lima tahun ke Altuve dan $ 100 juta selama lima tahun kepada Bregman.

Memandangkan musim dan usia Correa tahun 2021, dia siap untuk memimpin mereka dan memperoleh tawaran terbesar dari kelas ejen percuma yang dimuat pada musim sejuk ini. Dan memandangkan kejayaannya pada bulan Oktober – 54 RBI postseason kerjayanya terikat dengan Albert Pujols untuk pemain paling aktif – dia adalah pemain yang terbukti.

“Carlos telah menjadi salah satu pemain permainan besar terbesar dalam sejarah Astros dan bahkan sejarah permainan, dan saya tidak mendengarnya membicarakannya,” kata Dusty Baker, yang mengambil alih tugas sebagai pengurus AJ Hinch , yang dipecat oleh Astros dan digantung oleh Major League Baseball setelah siasatannya.

Dalam semua aspek permainan, Correa telah menjulang Astros.

“Lelaki ini mempunyai sifat kepemimpinan yang tidak ketara yang jauh melebihi tahunnya dan dia tahu bagaimana bertindak,” kata Brent Strom, pelatih pelemparan Astros. “Ketika saya pergi ke gundukan dan bercakap dengan kendi, dia di sana bersama saya mengesahkan apa yang saya bicarakan, sama ada dalam bahasa Inggeris atau bahasa Sepanyol.”

Sebagai kemarahan terhadap skandal kecurangan francais yang meletus pada musim lalu dan tahun ini, Correa adalah bekas Astro 2017 yang paling bersedia untuk bercakap terus terang mengenainya. (Tidak ada pemain yang ditangguhkan oleh MLB karena mereka diberi kekebalan sebagai pertukaran untuk memberi keterangan.)

Ketika Astros mengambil tempat di Houston pada hari Jumaat, dalam pertandingan ulang ALCS 2018, yang dimenangkan oleh Red Sox dalam perjalanan ke gelaran Siri Dunia, Correa akan mempunyai pengagum dari jauh.

Alex Cora, pengurus Red Sox, adalah jurulatih bangku semasa musim 2017 terkenal Astros dan memimpin Boston pada musim berikutnya. Dia kehilangan pekerjaan Red Sox dan digantung musim 2020 kerana perannya dalam skandal kecurangan Astros, tetapi dia dibebaskan oleh MLB dari sebarang kesalahan dalam skema pencurian tanda yang lebih rendah oleh Boston pada tahun 2018. Dia disewa semula oleh The Red Sox sebelum musim 2021 dan terus berhubung dengan Correa.

“Dia menjadi salah satu pemain terbaik di liga besar, dan dia masih muda,” kata Cora, rakan dari Puerto Rican. “Dia memahami apa yang diperlukan untuk bersaing di level ini. Dia juga memahami bahagian permainan yang lain, dan jumlah yang sangat penting. Anda bercakap dengannya dan ini sebenarnya membuka mata dan menyegarkan cara dia melihat permainan dan cara dia bercakap permainan. Saya sangat bangga dengannya. Saya suka anak itu. “

Joe Lemire menyumbang laporan.

Related Site :
demeinert.com
goteachabroad.com
livinggreenwithbaby.com
aquaknox.net
ayudacc.org