Adakah Kanak-kanak yang Terluka Menggugat Gereja Katolik Kerana Bola Sepak Remaja?
Sports

Adakah Kanak-kanak yang Terluka Menggugat Gereja Katolik Kerana Bola Sepak Remaja?

Liga bola sepak CYO lebih berpecah daripada Pop Warner, American Youth Football dan liga belia lain yang mapan. Beberapa keuskupan Katolik, di bawah tekanan kewangan dari skandal penyalahgunaan dan penurunan keanggotaan gereja, telah mengalihkan program sukan mereka ke paroki dan kelab penggalak mereka, yang sering beroperasi dengan anggaran yang sedikit dan berbeza dalam seberapa ketat mereka mengajarkan keselamatan.

Namun, beberapa keuskupan mengambil kawalan yang lebih besar terhadap program sukan remaja mereka, tidak kurang. Di Cleveland, keuskupan terbesar di Ohio, CYO diuruskan oleh kakitangan sepenuh masa yang menjalankan 11 program sukan untuk 20,000 kanak-kanak, dan mempunyai satu set pewaris dan peraturan untuk pertanggungjawaban dan perlindungan undang-undang. Ia memperkenalkan bola sepak tujuh lawan tujuh untuk memudahkan pemain muda memasuki permainan, dan secara dramatis telah mengurangkan jumlah hubungan dalam latihan.

Keuskupan juga bekerjasama dengan pusat perubatan sukan di Akron Children Hospital untuk mengesan gegar otak dan kecederaan lain. Perubatan Sukan Hospital Universiti, yang beroperasi di seluruh Timur Laut Ohio, menyediakan pakar untuk mengajar pelatih mengenai pencegahan dan rawatan kecederaan, termasuk gegar otak.

Dobie Moser, pengarah CYO untuk Amal Katolik di Cleveland, berharap langkah-langkah tambahan dapat meningkatkan program bola sepak mengatasi, yang telah menyaksikan penurunan 42 peratus di kalangan pelajar kelas tujuh dan penurunan 58 peratus di kalangan pelajar kelas lapan antara 2014 dan 2019. Bendera program bola sepak dalam tempoh yang sama berkembang dengan pesat.

“CYO tidak kebal: Trend dan isu dalam bola sepak juga sangat mempengaruhi kita,” kata Moser. “Kami tidak terlalu yakin bahawa apa yang kami lakukan akan membalikkan trend ini.”

Semua jurulatih sukarelawan mesti mengikuti kursus perubatan asas dan kaedah pengajaran sukan. Jurulatih bola sepak juga mesti menghadiri kelas sembilan jam mengenai keselamatan bola sepak untuk membuat jurulatih berhenti menggunakan kaedah mengatasi yang sudah mereka pelajari ketika mereka dewasa, ketika kecederaan di kepala dianggap kurang serius.

“Aset terbesar di CYO adalah kualiti pelatih,” kata Moser. “Risiko terbesar adalah kualiti pelatih.”

Related Site :
mefindcoupon.com
phrozenblog.com
panoramaroc.com
fakemichaelkorsshop.com
lastrss.oslab.net